Βραβεία & Πιστοποιήσεις 

Έχοντας επιδείξει εξαιρετική πορεία στην επίτευξη υψηλής στάθμης περιβαλλοντικών προτύπων και έχουμε δεσμευτεί ως προς τους διαρκείς και φιλόδοξους στόχους για μελλοντική περιβαλλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να παραδώσουμε ένα καλλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενεές.

Circular Economy Awards 2022

Recycling (Compost - Materials Recovery)

ENVIROMENTAL AWARDS 2020

Sustainable Agriculture

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ  StartUp Greece Awards   2016

ENVIROMENTAL AWARD 2016

Green Business Innovation 2015
EU project Green Business Innovation  "Best greening practices"

Η Ποιότητα των Φυτοχωμάτων μας :

Έχουμε αναπτύξει μια formula που περιλαμβάνει 10 φυσικά υλικά σε μια κατοχυρωμένη σύνθεση για να παρέχει στα φυτοχώματά μας:  Στην formula Vitalia Mix ® περιέχονται:

Βερμικουλίτης: Ο φυσικός βερμικουλίτης είναι ένα κρυσταλλικό αργιλικό ορυκτό αποτελούμενο από λεπτές στρώσεις, οι οποίες του προσδίδουν φυλλώδη υφή. Βοηθά το έδαφος ώστε να μην γίνεται σκληρό και βελτιώνει την αποστράγγιση του νερού. Είναι φυσικό ορυκτό, με εκπληκτικές ιδιότητες, ζωτικής σημασίας για τα φυτά .

Δολομίτης: Ενισχυτικό ασβεστίου και μαγνησίου με αργή και παρατεταμένη δράση. Βελτιώνει τη δομή του εδάφους. Διορθώνει το ασβέστιο και το μαγνήσιο σε φτωχά εδάφη. Σταθεροποιεί το pH, και ευνοεί τις δραστηριότητες των βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών, χρήσιμες για την ενίσχυση του ασβεστίου Ca και του μαγνησίου Mg

Ζεόλιθος: Φυσικό ορυκτό με πολύ σημαντικές ιδιότητες που δεσμεύει και συγκρατεί τα θρεπτικά συστατικά του εδαφικού μίγματος και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βελτιώνει χημική σύσταση και τη δομή του εδάφους, εξουδετερώνοντας τα όξινα συστατικά.

Λευκόλιθος: Φυσικό ορυκτό που προσδίδει βελτιωτικές ιδιότητες στα εδαφικά μίγματα. Χρησιμοποιείται σαν καταλύτης στην απορρόφηση του μαγνησίου από τις ρίζες των φυτών.

Ασβεστίτης: Ορυκτό υλικό πολύ χρήσιμο , που εξυπηρετεί τις ανάγκες σε ασβέστιο και διατηρεί την καλή αποστράγγιση και τον αερισμό των εδαφικών μιγμάτων.

Άργιλος: Ορυκτό, φυσικό, που παρέχει ιδιότητες ρύθμισης του pH. Επίσης συντελεί στην σωστή μηχανική στήριξη των ριζών.

Ελαφρόπετρα: Ως φυσική πρώτη ύλη είναι κατάλληλη για πρόσμιξη σε υπόστρωμα υδροπονικών καλλιεργειών, ως βελτιωτικό εδαφών, συστατικό υποστρώματος φυτεμένων δωμάτων, καθώς και για την επικάλυψη εδαφών. Παρέχει τον αναγκαίο αερισμό του χώματος.

Περλίτης: Ο ορυκτός περλίτης είναι ηφαιστειακό, αργιλοπυριτικό πέτρωμα λευκού χρώματος, το οποίο περιέχει και κρυσταλλικό νερό σε ποσότητα 2-6%. Ο περλίτης που χρησιμοποιείται στην λαχανοκομία ως πρόσμιξη σε υπόστρωμα παρασκευάζεται μέσω κατεργασίας ορυκτού περλίτη σε υψηλή θερμοκρασία. Η ικανότητα συγκράτησης νερού σε 300-500% του βάρους του!

Ηφαιστιακή λάβα: Η λάβα είναι μια πρώτης τάξεως φυσική ορυκτή ύλη που προέρχεται από ηφαιστειακά πετρώματα, που σταθεροποιεί το εδαφικό μίγμα και το μετατρέπει σε εξαιρετικά γόνιμο υπόστρωμα για όλα τα φυτά.

Οργανική Ύλη: Η οργανική ύλη είναι αποστειρωμένο μίγμα από τα φυτά και τα ζώα. Είναι πολύ πλούσια σε κυτταρίνη, τανίνη, λιγνίνη, και περιέχουν πρωτεΐνες, λιπίδια, και σάκχαρα. Είναι πολύ σημαντική πρώτη ύλη για την κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών στο εδαφικό μίγμα. Η οργανική ύλη είναι ζωϊκής ή φυτικής προέλευσης και προέρχεται από κοκκοφοίνικα, φλοιό πεύκου φλοιό ρυζιού, ξερά φύλλα, στέμφυλα, γκουανό κλπ.

Η formula Vitalia Mix ® προστίθεται στο φυτόχωμα ή εδαφικό μίγμα κατά την διαδικασία παραγωγής και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τελειοποίηση του προϊόντος. Η διαδικασία εμπλουτισμού φυτοχώματος πραγματοποιείται με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό και με online παρακολούθηση από ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστών.

Η σύνθεση και τα υλικά της Vitalia Mix ® είναι κατοχυρωμένα στον ΟΒΙ,

 τα δικαιώματα χρήσης προστατεύονται και αποτελούν Βιομηχανική Ιδιοκτησία της εταιρείας μας.