Κομποστοποίηση στην Vitalia :

Γνωρίζοντας ότι η παραγωγή των φυτοχωμάτων και των εδαφικών μιγμάτων, απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική εμπειρία και επιβάλλει διαδικασία υψηλής τεχνολογίας ελέγχουμε καθημερινά το προϊόν σε 6 διαφορετικές φάσεις της παραγωγής.  

Έτσι είμαστε σίγουροι ότι το φυτόχωμα Tοpsoil είναι γόνιμο, ασφαλές, χωρίς βλαβερούς μικροοργανισμούς, χωρίς παράσιτα και έντομα. Συνεργαζόμαστε με Γεωπόνους αλλά και με καλλιεργητές που ενδιαφέρονται να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα και στον τομέα των καινοτόμων καλλιεργειών. 

Στηριζόμαστε στα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τον έλεγχο της μηχανικής σύστασης και των φυσικοχημικών ιδιοτήτων του εδάφους καθώς και τον χημικό έλεγχο του νερού άρδευσης αλλά και των υπόλοιπων γεωφυσικών χαρακτηριστικών του εδάφους. 

Προτείνουμε τα ειδικά εδαφικά μίγματα που ταιριάζουν και είμαστε υπερήφανοι όταν τα αποτελέσματα της φυτικής παραγωγής μας δικαιώνουν. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για τους κωδικούς ΕΚΑ που παραλαμβάνουμε.
τηλ: 211 7250739      e-mail:   info@vitalia.com.gr

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ύλη. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν. Η λέξη κομπόστ προέρχεται από την αγγλική λέξη compost. Η λέξη compost προέρχεται από τη λατινική λέξη compositus από το ρήμα componere (com - together, μαζί + ponere - to place, τοποθετώ).  Οι οργανικές ουσίες είναι γνωστές ως "η ψυχή του υγιούς χώματος". Προσθέτοντας κομπόστ στον κήπο ή τις γλάστρες σας θα βοηθήσει τα φυτά να μεγαλώσουν γρηγορότερα και περισσότερο. Οι οργανικές ουσίες μέσα στο κομπόστ βοηθούν το χώμα να συγκρατεί θρεπτικές ουσίες και νερό, ωφελώντας τα φυτά και μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.